Известие

Collapse
No announcement yet.

ABS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от pooh
    АБС-то (както и другите системи EBD, VDC, ASR....) трябва да са с копче. И избора да си е твой.
    Благодарвние на АБС съм си чупил фара, НО и съм излизал от банкета, когато задницата почваше да слиза в канавката при скорст 80-90км/ч.

1. При градски услови (малки скорости до 50км/ч) АБС за мен е ненужен , защото удължава спирачния път (за т'ва си счупих фара)
    2. Извънградско препорачително
    3. Лоши условия и висока скорост -задължително. запазва управлението на колата.

Това е моето мнение-"Искам копче"
    кратко, ясно, точно
    ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
    ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Стана ми интересно след като прочетох цялата тема,та и аз да изразя мнение
      Мисля,че при всички скорости и условия ABS-а е полезен.Уверих се лично и тук е мястото да отправя хиляди благодарности на хората,които са разработили тази система
      Първоначално публикувано от Dodo 155
      Дали някой от Вас си е проверявал "кантара" на задните спирачки Май почти никой
      На Tipo-то го проверихме.Пипнахме го и сега е 6
      '99 156 1.9 JTD SP3

Comment

Първоначално публикувано от gigi
        Така я да видиме значи резултата е доволно 1.1 на майсторското биеш ама не е лошо да потренираш тръгване малко
        Сега май е време да поспираме някой ден с тебе и ще видиме как седят нещата, обаче виж как ти е кантарчето отзад че някой път клеясва.

2S си е много добър все пак ланчата е с такъв и спира супер, но да твърдиш че е по добър от новите разработки То по тая логика с интегралетата, трябваше 2S да слагат и на 156GTA ама не, просто тогава 2S е бил най новата разработка.
        А между другото по добре алфа 155 на газ отколкото фиатче дизел
        Тръгването съм си го тренирал ако караме еднакви коли с еднакви гуми ще се учудиш доста За справка известни рацери от бояна и божурище можеш да питаш а и съфорумници бая
        А за кантарчето аз обикновенно го изкормям на мойте коли но на QV-то си е в перфектно състояние затова е още там
        А по твойта логика що пък на 156GTA има АБС се чуда като удължава спирачния път

А м/у другото по-добре фиат дизел 2002 отколкото фиат на газ 1992
        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
        sigpic
        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
          Тръгването съм си го тренирал ако караме еднакви коли с еднакви гуми ще се учудиш доста За справка известни рацери от бояна и божурище можеш да питаш а и съфорумници бая
          А за кантарчето аз обикновенно го изкормям на мойте коли но на QV-то си е в перфектно състояние затова е още там

Е АКО то ако не бях дръпнал ръчна се изкефа на майсторското дали щеше резултата да е друг след като до преди ръчната си бях много добре с времето , цялата работа зависи от много фактори знаеш много добре.
          Мисля че Pooh е най прав щеше да е добре с копче.
          Е да то тогава и мойта и твойта логика не стават

Comment

Е АКО то ако не бях дръпнал ръчна се изкефа на майсторското дали щеше резултата да е друг след като до преди ръчната си бях много добре с времето , цялата работа зависи от много фактори знаеш много добре.
            Почна СЕ Ако баба ми беше мъжка и ако беше с зимни гуми и ако ... я ходи у тунинг форума да пишеш тия работи тука с факти работиме
            sigpic
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

А във Формула 1, що няма АБС, а?
              ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
              ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

Щот без него колата спира по добре а и доколкото си спомням в спирачките на ГТА има май технологий от Ф1
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Почна СЕ Ако баба ми беше мъжка и ако беше с зимни гуми и ако ... я ходи у тунинг форума да пишеш тия работи тука с факти работиме
                  Ами да де аз тва имам предвит ти почна първи със тунинг обученито а и с ако-тата.
                  Та така факт е че на сухо и право се спира по бързо без АБС и тъй аз мисла че хем мислиме горе долу еднакво хем спориме за глупости.

Comment

В един пост на предната страница имаше огромна доза истина. Ако си познаваш добре колата не си паника и не си с 2 леви крака никога няма да стигнеш до включване на АБС или поне не цялостно. А говорейки за максимално обиране на сцеплението и перфектно спиране никога, ама НИКОГА този момент не включва провлачване дори на което и да било колело. Така че тези спорове за спиране със/без абс на сухо на мокро са супер неадекватни и необмислени защото за това има огромно значение не само как ще натискаш педала а това колко ти тежи колата колко са ти топли/студени гумите и още куп параметри. А по темата .. АБС е в пъти по-добро от некоригирано спиране, дори за сух път. Ако си знаеш възможностите на автомобила няма нужда доброто спиране да е с натиснат до края педал и да ако натискаме педала до края абс спира за по голямо разстояние (което е НЕ повече от 2 метра на 60км/ч). А пък ако имате и променливо разпеределение на спирачното усилие (за което трябва задължително да има някакъв датчик по колелетата или форма на АБС) тогава няма и база за сравнение м/у некоригираното спиране и това с корекции от ЕКУ-то.
                    Alfa Romeo Stelvio 2.0T
                    Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Първоначално публикувано от Kostadin
                      По същата причина поради която няма вече и турбо

Сети се ти защо
                      sigpic

Comment

По същата причина поради която няма вече и турбо

Сети се ти защо
                        пестат пари?
                        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Там има други по-сериозни системи, а и все пак това е Формула и печели този, който направи най-малко грешки Ако там им сложат всякакви такива глезотии, то може и аз (ако отслабна 40кг.) да подкарам болида

Малко офф: Имаше наскоро статия в която питаха дали може да се управляват болидите от PC дистанционно, за да няма катастрофи и човешки жертви и отговора гласеше, че тогава няма да има кой да гледа Формула 1, защото щяло да бъде като NFS (електронна игра)
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Dodo 155
                            Там има други по-сериозни системи, а и все пак това е Формула и печели този, който направи най-малко грешки Ако там им сложат всякакви такива глезотии, то може и аз (ако отслабна 40кг.) да подкарам болида

Малко офф: Имаше наскоро статия в която питаха дали може да се управляват болидите от PC дистанционно, за да няма катастрофи и човешки жертви и отговора гласеше, че тогава няма да има кой да гледа Формула 1, защото щяло да бъде като NFS (електронна игра)
                            Абсолютно вярно но на мен си ми остава по лесно да спирам без АБС може би така съм свикнал макар че на старат Алфа имах и накрая го изключих шото ме дразнеше
                            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

фаитлето SX нема АБС - никав- дори 2S ?
                              а и 155цата на Додо нямаше така че ...
                              и двете спират сигурно еднакво

тва беше базик дотука

но без базика, аз понеже карам всяка сутрин в 8:30 от ал, невски към радисън - павета, лед, наклон - секав кеф.....
                              е тая сутрин така ме нарита АБСа при опит да намаля от 10км/ч до 5км/ч и се пак колата спря.... мани ад е... да е жив и здрав 5.3+EBD
                              '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                              '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                              '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от valjo
                                фаитлето SX нема АБС - никав- дори 2S ?
                                а и 155цата на Додо нямаше така че ...
                                и двете спират сигурно еднакво

тва беше базик дотука

но без базика, аз понеже карам всяка сутрин в 8:30 от ал, невски към радисън - павета, лед, наклон - секав кеф.....
                                е тая сутрин така ме нарита АБСа при опит да намаля от 10км/ч до 5км/ч и се пак колата спря.... мани ад е... да е жив и здрав 5.3+EBD
                                Преди да завали снега и на мен ми се случи да ме нарита АБСто на паветата пред Марая и аз бях макс. 10 км .....
                                98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

Working...
                                X